Actualitat Notícies

PLA PER A LA TRANSICIÓ CAP A UNA NOVA NORMALITAT. DESESCALADA FASE 1.-HOSTALERIA-TERRASSES.

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que tota la província de València passa a la Fase 1.
PLA PER A LA TRANSICIÓ CAP A UNA NOVA NORMALITAT. DESESCALADA FASE 1.-HOSTALERIA-TERRASSES.

El BOE del 9 de maig publica la Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional, establides després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

En aquesta Ordre s'estableix la següent mesura; "Condicions per a la reobertura al públic de terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració" (entre altres).

Podrà procedir-se a la reobertura al públic de les terrasses a l'aire lliure dels establiments d'hostaleria i restauració limitant-se al cinquanta per cent de les taules permeses l'any immediatament anterior sobre la base de la corresponent llicència municipal. En tot cas, haurà d'assegurar-se que es manté la deguda distància física d'almenys dos metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules.

L'ocupació màxima serà de deu persones per taula o agrupació de taules. La taula o agrupació de taules que s'utilitzen per a aquesta fi, hauran de ser concordes al nombre de persones, permetent que es respecten la distància mínima de seguretat interpersonal.

En la prestació del servei a les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració hauran de dur-se a terme les següents mesures d'higiene i/o prevenció:

a) Neteja i desinfecció de l'equipament de la terrassa, en particular taules, cadires, així com qualsevol altra superfície de contacte, entre un client i un altre.

b) Es prioritzarà la utilització de mantelerías d'un sol ús. En el cas que això no fora possible, ha d'evitar-se l'ús de la mateixa mantelería o salvamanteles amb diferents clients, optant per materials i solucions que faciliten el seu canvi entre serveis i la seua rentada mecànica en cicles de rentada entre 60 i 90 graus centígrads.

c) S'haurà de posar a la disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohólicos o desinfectants amb activitat virucida autoritzats i registrats pel Ministeri de Sanitat, en tot cas en l'entrada de l'establiment o local, que hauran d'estar sempre en condicions d'ús.

d) S'evitarà l'ús de cartes d'ús comú, optant per l'ús de dispositius electrònics propis, pissarres, cartells o altres mitjans similars.

e) Els elements auxiliars del servei, com la vaixella, cristalleria, coberteria o *mantelería, entre altres, s'emmagatzemaran en recintes tancats i, si això no fora possible, lluny de zones de pas de clients i treballadors.

f) S'eliminaran productes d'autoservei com a tovalloneres, palilleros, vinagreres, setrills, i altres utensilis similars, prioritzant monodosis d'un sol ús o el seu servei en altres formats sota petició del client.

g) L'ús de les condícies pels clients s'ajustarà al que es preveu en l'article 6.5.

Més informació:

Guia de la Fase I, Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

Guia per a la reducció del contagi per coronavirus en restaurants. (Ministeri de sanitat).

Guia de pràctiques correctes d'higiene sector hostaleria. (Generalitat Valenciana i Federació Empresarial d'Hostaleria).

Protocol especial covid en serveis de restauració prevenció i seguretat (basque culinary center).

 

© 2020 - Ajuntament de Quart De Poblet - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball