Actualitat Notícies

Presentació de l'Agència AFIC

L'Ajuntament presenta al comerç local l'Agència de Foment i Innovació Comercial QuartdePoblet
Presentació de l'Agència AFIC

Una de les primeres iniciatives d'aquest nou servei és la creació del Portal del Comerciant

El Centre d'Ocupació i Desenvolupament de Quart de Poblet va presentar ahir als i les comerciants locals un nou servei posat a la seua disposició: l'Agència de Foment i Innovació Comercial (AFIC), i una de les primeres mesures desenvolupades a través d'aquella: el Portal del Comerciant de Quart de Poblet. A l'acte van assistir l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez Ramírez, i la regidora de Comerç, Maite Ibañez, així com representants d'una trentena de comerços del municipi i també de l'Associació de Comerciants de Quart de Poblet (ACQ), presidida per Juan Borrego.

Carmen Martínez va destacar que la promoció del comerç local està en l'agenda de l'Ajuntament des de fa molts anys perquè “un poble amb comerç és un poble viu”. “Les persones que decidiu obrir un negoci a Quart, ajudant-nos a tenir al nostre abast tot el que necessitem sense necessitat de desplaçar-nos, us convertiu en un dels motors del nostre poble, per la qual cosa treballem per a donar resposta a les vostres necessitats”, va afegir.

L'alcaldessa va recordar que la creació d'un Portal del Comerciant, on el comerç local pot exposar els seus articles, promocions, iniciatives…, amb la finalitat d'arribar a més persones, posar en valor el que ofereix i fer-se més visible, era una demanda amb la qual l'actual equip de govern es va comprometre. “En el procés per a crear aquest canal de comunicació directa vam estudiar diferents possibilitats. Després d'analitzar-les totes, arribarem a la conclusió que la proposta més idònia era fer-ho mitjançant la nostra adhesió a la xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial, impulsada per la Generalitat, ja que d'aquesta forma uníem els nostres recursos als de l'administració autonòmica, incrementant les opcions d'afavorir el desenvolupament de l'activitat comercial local, la modernització, racionalització i enfortiment del comerç”, va precisar.

En aquest sentit, la regidora Maite Ibáñez va explicar que des de l'agència AFIC “s’assessora a comerciants i associacions sobre normativa comercial i es dóna suport tècnic tant en sol•licitud de subvencions, accions formatives per al comerciant, com en la posada en marxa d'accions i campanyes de promoció comercial”.

L'acte va servir també perquè les persones assistents conegueren detalladament i d'a prop aquesta eina gratuïta, com funciona el portal i com participar en ell. De fet, cadascun tindrà la seua contrasenya per a poder accedir i gestionar el seu propi espai, situant el seu negoci en el mapa comercial local.

© 2015 - Ajuntament de Quart De Poblet - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball