Actualitat Notícies

PLA RESITIR QUART DE POBLET

AJUDES PARÈNTESIS PLA RESITIR
PLA RESITIR QUART DE POBLET

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha anunciat la posada en marxa de les Ajudes Parèntesis, emmarcades dins del Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana, a través de les quals es destinaran 612.514 euros per a la reactivació del teixit productiu municipal més afectat per les restriccions implementades per a frenar la pandèmia de la COVID-19. Les persones interessades podran sol·licitar aquesta línia de subvenció a partir del 15 de febrer i fins al 5 de març a través de la Seu Electrònica, quartdepoblet.sedipualba.es.
Aquestes ajudes es destinen a autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors l'activitat dels quals forme part dels sectors més castigats: els comerços locals, l'hostaleria, restauració i oci nocturn, les relacionades amb el turisme com a hotels o agències de viatges, les de creació artística, cultural i espectacles, i aquelles vinculades amb l'esport i l'entreteniment.
Poden acollir-se els autònoms o empreses que estigueren actius a 31 de desembre de 2020, podent percebre un màxim de 2.000 euros en el cas dels treballadors per compte propi, i 200 euros addicionals per cada treballador a càrrec afiliat a la Seguretat Social fins a un màxim de 10. Cal destacar que es podrà presentar una única instància per activitat.
Amb aquesta subvenció es pretén fer costat al sector econòmic municipal, ajudant-lo a fer front a les despeses corrents dels seus negocis com els pagaments pel lloguer dels seus locals, els subministraments d'aigua o llum o fins i tot les quotes d'autònoms.
L'alcaldessa, Carmen Martínez, ha remarcat que "amb aquestes noves ajudes es demostra que gràcies a la col·laboració entre administracions podem donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes", perquè el Pla està cofinançat entre la Generalitat, la Diputació i el propi Ajuntament, que aportarà 91.877 euros.
Martínez també ha volgut assenyalar que "les nostres empreses i comerços estan patint per partida doble perquè, d'una banda pateixen la crisi sanitària, però per un altre estan lluitant per mantindre els seus negocis a flotació, per això es mereixen un esforç extra dels qui tenim la responsabilitat de la gestió, i encara que aquesta subvenció no cobrisca la totalitat de les pèrdues, contribuirà a ajudar al nostre poble, perquè se suma a les mesures que hem anat prenent des de l'Ajuntament per a protegir el nostre teixit empresarial i comercial, com la suspensió de les taxes per taules i cadires, les ajudes directes a autònoms i els 350.000 euros que ja hem injectat en el comercial local".
D'aquesta manera, Quart de Poblet, que es troba entre els primers 60 municipis en el que a dotació es refereix dins del Pla Resisteix, incorpora un reforç imprescindible a la bateria de mesures implementades pel Consistori dins del seu propi Pla de Recuperació Econòmica i Social, dotat amb un pressupost inicial de 1'5 milions €.

Procediment

© 2021 - Ajuntament de Quart De Poblet - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball