Actualitat Notícies

La necessitat de readaptar servicis, declaracions del Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l'Ajuntament de Quart de Poblet per al Levante

Davant de la situació sobrevinguda per la COVID19, des de l'inici de la declaració de l'Estat d'Alarma, totes les administracions hem vist la necessitat de readaptar els nostres servicis per a donar resposta immediata a les necessitats de la ciutadania, treballant, més que mai, en col·laboració amb altres àrees municipals i amb la resta d'agents que actuen en el nostre territori. Des de l'àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç que encapçale en l'Ajuntament de Quart de Poblet, hem estat atents a les noves necessitats del nostre teixit econòmic i social, reforçant l'atenció a la ciutadania i al comerç local, potenciant les diferents línies de treball estratègiques locals.
La necessitat de readaptar servicis, declaracions del Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l'Ajuntament de Quart de Poblet per al Levante

Hem dissenyat i posat en marxa noves mesures amb solucions immediates de manteniment i reactivació. Així, dins del Pla de Recuperació Social i Econòmica Municipal, dotat amb 1,5 milions euros, hem destinat 904.600 euros a una bateria de mesures extraordinàries per a la promoció econòmica i impuls comercial, empresarial i ocupació. D'estes, ja són diverses les que hem posat en marxa, entre les que destaca especialment les «Ayudas a persones autònomes amb establiment comercial en Quart de Poblet, l'activitat econòmica de les quals s'haja vist altament afectada per les mesures decretades per a frenar la COVI-19, per a fer front als gastos corrents dels seus respectius negocios».

Però no és l'única, en estreta col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Quart de Poblet (ACQ) , estem implementant una ambiciosa campanya de conscienciació i sensibilització per a incentivar i promoure la compra local entre la ciutadania. Pròximament arrancarem amb la iniciativa de la campanya de bons de compra «Ara mes que mai, el comerç local ens toca".

 De manera paral·lela, mantenim les actuacions per a aconseguir la millora de l'ocupabilitat, posant el focus en els col·lectius més afectats i amb més dificultats per a la inserció laboral. Una línia de treball que portem anys desenrotllant, com mostren els Premis Q, el programa EMCORP per a la inserció laboral de majors de 30 o el recent programa TESIS, cofinançat dins dels fons FEDER.

Pròximament, també posarem en marxa l'escola taller «Et Formem- OpcionsQuart2020» i el taller d'ocupació «MésopcionsQuart2020», així com els programes d'ocupació social i ocupació jove.

El següent pas en el nostre full de ruta, és continuar consolidant la proximitat de l'administració local també amb el teixit empresarial i la millora de les àrees empresarials, una línia que ja comencem amb el desenvolupament de l'estratègia «Quart En-Clau industrial i empresarial», en col·laboració amb l'Associació Empresarial de Quart de Poblet (AEQP) .

Som conscients del gran esforç que el teixit empresarial ha fet per a mantindre els llocs de treball, i per a adaptar-se a les mesures d'higiene i seguretat sanitària, així com als reptes que en esta nova etapa s'enfronten, però també som coneixedors de la seua fortalesa i resiliencia. Comptem amb grans i xicotetes empreses potents en què ens sabem que ens podem recolzar per a reforçar l'economia municipal.

Article del Levante.

© 2021 - Ajuntament de Quart De Poblet - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball