Actualitat Notícies

L'AJUNTAMENT DE QUART DE POBLET POSA EN MARXA LA CAMPANYA DE CONSUM RESPONSABLE 'PROTEGEIX LA TEUA DIVERSIÓ. QUE L'ALCOHOL NO ET FAÇA PERDRE LA MÀSCARA'

El Consistori ha entregat els diplomes amb el seu certificat als deu establiments participants en l'edició de 2020
L'AJUNTAMENT DE QUART DE POBLET POSA EN MARXA LA CAMPANYA DE CONSUM RESPONSABLE 'PROTEGEIX LA TEUA DIVERSIÓ. QUE L'ALCOHOL NO ET FAÇA PERDRE LA MÀSCARA'

L' Ajuntament de Quart de Poblet ha donat inici a la segona edició de la campanya de Servei "Responsable", emmarcada en el Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler. A través d'aquesta, es vol involucrar i donar eines als diferents establiments i associacions dispensadores de begudes alcohòliques del municipi per a aconseguir un oci segur.
En l'acte de presentació, l'alcaldessa del municipi, Carmen Martínez, acompanyada per la regidora de Salut Pública, Lucía Fernández, ha procedit a entregar els diplomes als establiments que han pogut acudir dels deu que van participar en la campanya de 2020, La Llar dels Sominis, Café Gastrobar l'Amistat, Bocatería Verdi, Restaurante Camacho, Bodega l'Essència, Ca Ángel, Capità Alabirra, La Clau del Colomer, El Casino i Praga de Quart.
Martínez ha agraït a les hostaleres i hostalers la seua implicació, destacant la importància que "tots els sectors involucrats tirem junts del carro per a assegurar un oci segur, saludable, responsable i de qualitat en el nostre municipi".
Aquest programa està dirigit al sector empresarial i a treballadors i treballadores del sector hostaler amb la finalitat de previndre i reduir els riscos que el consum abusiu d'alcohol i altres drogues il·legals poden produir en els ciutadans. En aquesta edició, sota el lema "Protegeix la teua diversió. Que l'alcohol no et faça perdre la màscara", la campanya de sensibilització s'ha centrat especialment a visibilitzar que aquest tipus de comportaments resulta encara més perillós en l'actual situació, ja que una de les seues conseqüències és perdre les inhibicions i fer que es deixen de costat les mesures d'higiene i seguretat.
Per això, s'ha dissenyat un nou codi de bones pràctiques, en el qual, per àrees de treball, s'afigen diferents protocols per a reduir els riscos davant un consum abusiu d'alcohol o per a seguir les mesures d'higiene i seguretat; i es presenten eines per a aconseguir transmetre aquests missatges a les clientes i clients.
La iniciativa, impulsada per l'ONG Controla Club, s'està duent a terme de manera transversal des de de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), l'àrea de Comerç i l'Associació de Comerciants de Quart de Poblet (ACQ).
El programa està subscrit per la Delegació del Govern per al Pla Nacional Sobre Drogues i la Federació Espanyola d'Hostaleria i compta amb la col·laboració d'entitats com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Noticia web.

© 2021 - Ajuntament de Quart De Poblet - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball